събота, 23 януари 2010 г.

SAS woman

Когато се върнах от лятната ваканция на работа, ми връчиха някаква програмистка задача за SAS. В първите дни след морето още носех блясък в очите и пясък в косите, така че не осъзнах на мига с какво се захващам. Няколко мига по-късно пишех на SQL кратки и лесни изречения като 'мама, България, мир'. Постепенно усложних синтаксиса и започнах да вмъквам и чужди разработки. Резултатите трябва да не са били съвсем фалшиви, защото последваха и нови заявки.

Едни бяха за ровене във вселенския лекарствен справочник, който съществува само под виртуална форма. Съставен е от носещи се в пространството таблици с код, който само чака да бъде тълкуван. След като му отстраните грешките и махнете лидокаина от таблицата с кортикостероидите, разбира се.

Други бяха като част от проучванията на инж. Донев с цел да се намери в базата данни пациента, който повърнал, след като по-малкият му брат му бръкнал в окото с клечка, но докторът не повярвал, че преди интервенцията с клечката по-големият брат не е наритал по-малкия, докато лелята ... и мече с дайре.

Последното произведение за саса беше внедрено в системата за контрол на качеството, за което получих увеличение на заплатата. :) Малко се изненадах от това поощрение, защото задачите на саса ги възприемах като логически пъзел, един вид гимнастика за мозъка, които ти покриват нуждите от судоку и кръстословици. Игра бе. Момиче с балон и момче с кофа.:) Всъщност, очаквах бонус стомна или колело.

Другия път ще напиша коя ми е мечтаната работа от детството. Събирам залози. Вече уведомените да не участват или да се правят, че не знаят.

ПП Случаят с клечката и окото е истински.

7 коментара:

  1. За мечтаната работа се получи един глас от мишока Джиджо и с моя стават два. Два златни гласа.:)

    Микеле Плачидо

    ОтговорИзтриване
  2. Втори опит - плантаторка без корков шлем, но затова пък с бяла престилка и камшик в ботуша за контрол над по-отдалечените гишета. Аз мога да ти трепя мухите в заведението на половин работен ден.;)

    ОтговорИзтриване
  3. Нищо не може да ми роди куфалницата, но едно е сигурно, не ще да е Бабичка-реститутка, защото това е мечтата на Принцесата. Остава Миличък аптюкар,а? Или Истинска Фина Дама.

    ОтговорИзтриване
  4. @Стоян
    Ботушите са задължителни срещу ухапване от сколопендра. И нали разбра, ако ухапването стане при растяща луна, отокът ще е много лош. И се съсредоточи върху комарите.

    @Карлсон
    Не си спомням за мечти около здравните кариери. Архивите пазят само една рисунка със сюжет от аптека и неизменния надпис "Самолечението води до опасни последици", датираща от следоперативния период в "Пирогов".

    @Джиджо
    Колко кашкавал ти бутнаха?

    А вие спомняте ли си или не е за казване?

    ОтговорИзтриване
  5. Приемат ли се все още залози за мечтаната професия от детсвото?!

    Аз ще заложа на музикантка, художничка, учителка, писателка или в краен случай балерина;-)

    Горан

    ОтговорИзтриване