петък, 13 ноември 2009 г.

Перла 6

Започнах да си възвръщам човешките навици и скоро пак гледах телевизия. Вървеше някакъв докторски сериал и се спрях да погледам. Мислех, че е "Д-р Хаус", за когото доста се говореше напоследък. Смачканякът, който играе главната роля, така и не се появи до края на серията, но реших, че може да е "временно отстранен от работа" за специални заслуги. После излезе надпис, че незабавно следва още един епизод от "Анатомията на Грей". И за този сериал бях слушала отзиви, а сигурно съм гледала някоя серия, защото лицата ми бяха познати. Само дето до скоро мислех, че е "Анатомията на Грейс", като Грейс ще е някоя мацка с дълги крака и докторска престилка ... Слуачйно и по друг повод от уикипедията разбрах, че било учебник - като химията на Пол Арно, с която изкарахме първите два курса на вишото. И изгледах три поредни серии на Грей.

Гледах как докторите щедро предписват разни изследвания, предприемат интервенции и никой не пита пациентите дали са здравно осигурени и в какъв размер. Чудех се в действителната практика кога уреждат този въпрос - преди постъпването в болницата и пресяват още на входа или изпращат пациентите с квитанции, защото нали здравето няма цена, но си има стойност все пак. Впечатлих се още от жените от персонала, които развяваха дълги коси и бяха перманентно гримирани. Рекох си, че това може да са американските стандарти за хигиена и красота. Обаче една пациентка, умирающа в продължение на три деноношия, беше начервена през посоченото време! Не видях дали това е заслуга на санитарките или на предания съпруг. "Спешно отделение", също е било бутафорна работа, но имаше повече екшън и не се спирахме за пропуски в декора. Сигурно е имала значение и маята на Майкъл Крайтън. А когато гледах по една кабеларка избелели серии от "Болница на края на града", ми се стори като домашен театър. Книгата беше значително по-убедителна, ама съм я чела последно в седми клас. :)

Може да не се разбира от надрънканото, но беше приятно да вечерям на дивана пред телевизора и филма. Очаквайте скоро дописки за кока-кола, маратонки "адидас" и нови декадентски прояви.

6 коментара:

  1. не знам защо, но първата ми асоциация беше за Пер Лашес...
    :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Отлично! Печелиш панорамна обиколка на едноименните гробища. Другата награда беше купон за намаление на прах за пране в рамките на наличните количества и участващите магазини.;)

    ОтговорИзтриване
  3. Леле Линди, как се забърка с ТВ сериалите! Нали беше фенка на танците:-)
    Не се оставяй в ръцете на подобни грипове!

    Горан

    ОтговорИзтриване
  4. Горане, танцьорите са като наркоманите и комунистите - няма бивши. ;)

    ОтговорИзтриване
  5. "junkies, as any junkie will tell you, are not to be trusted."

    важи ли това и за танцьорите?

    merci за праха за пране, но скоро си купих къде 7 литра течен Перзил на промоционална цена. през кой сезон гробищата са най-живописни?

    ОтговорИзтриване
  6. Мдам. Има нещо такова. На танцьорите можете да разчитате да ви завъртят главата за един валс време или да ви настъпват новите обувки. За останалото се уповавайте на бога или за предпочитане на този who's takin' you home аnd in whose arms you're gonna be (so darlin' save the last dance for me:).

    Щях да кажа, че най-живописно е по Задушница, но на сайта на напредничавите гробари има и други мнения : http://www.pere-lachaise.com

    Приятно простиране.

    ОтговорИзтриване