понеделник, 30 ноември 2009 г.

Зимна градина



В тази песен се разказва какво си пожелава един мъж за зимната градина (нищо, че пее жена, оригиналната версия е писана за Анри Салвадор ... ;) : зелено слънце, дантели, чайници, снимки с морски брегове, рокли на цветя под ноемврийски дъждове и т.н., и т.н.

В момента и на мен ми е най-комфортно над димяща чаша с благовонни масла, но не си пожелавам закуски на пода и самолети "Латекоер". Искам само да дишам нормално през зимата (е, може и един ербюс бонус и гювеч у нас в кухнята:).

Освен фармакологичния подход, прилагам масажи, гимнастики, инхалации и много се надявам най-после да постигна дълготраен ефект.

Преди няколко години пак ме беше задънил един бронхит и получих по-недстандартно лечение - антибиотик и кортикоиди от инжекционни ампули, но за инхалационно приложение. Мъкнех куфара с инхалатора към общежитието под един ситен мартенски дъждец и го изживявах като професионален провал.

За да завърша по-оптимистично, ще се похваля, че вече не се чувствам като тъжно и пребито куче (un chien triste et battu в оригинал), нито пък ми тежи на гръдния кош все едно съм нарамила 60 басов акордеон и 50 литрова раница. Но със сухия студен въздух, градския рейс и чуждите кашлици сме врагове.

И така в зимната ми градина са избуяли едни евкалипти, розмарини, лавандули, миртови храсти и тук там някой стрък мента. Още не съм се сгърчила от толкова терпени, но в будоара като че ли за постоянно се настани една миризма на окултно.

Исках само да уведомя тези, които знаеха за билета, че няма да ходя на You and the night and the music, въпреки перспективата за мюзикхол, такси и топъл скоч. ;)

5 коментара:

  1. Barzo ozdraviavane, Mishlanke! Za nezadovolitelnoto zdravoslovno sastoyanie chuvstvam chastichna otgovornost, zashtoto moje da e porodeno i ot neredovno nosene na chorapogashti s valneno sadarjanie i sas zasukana pletka. Ako ne si gi poluchila, pitai onzi star lisuger, koito otvaria chujdite paketi, dali ne ti gi obuva taino. Izviniavam se za latinitsata, kakvo da se pravi, remont...

    ОтговорИзтриване
  2. Всичко е получено и много благодаря!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Molia, mnogo se radvam. Nabedih lisugera, no nishto mu niama ot oshte edno obvinenie!

    ОтговорИзтриване
  4. Мименце, чудесна песен!Вуйчо ти,помислил изпълнеинето за твое, каза, че много хубаво пееш:) леля

    ОтговорИзтриване
  5. @ Карлсон да си проверява пощенската кутия за пратки от юга.
    @ О, лельо Ог, каква сте ласкателка!
    А на вуйчо честитя нова-стара работа!:)

    ОтговорИзтриване